United Perfection verhalen en getuigenissen

HEB JIJ OOIT EEN BIJNA ONMOGELIJKE KEUZE MOETEN MAKEN?

Vertel ons jouw verhaal

Verhalenmaakster Jasmien Aernout (Braakbal) wil graag praten met vrouwen, mannen, koppels, ouders, … die ooit voor de keuze werden gesteld na een positieve NIP-test.

En horen hoe zij en hun omgeving dit beslissingsproces hebben beleefd.
Ongeacht de beslissing die werd genomen.

Waarom?

  • Omdat je verhaal vertellen goed voor je is.
  • Omdat luisteren naar verhalen van anderen veel voor jezelf én die anderen kan betekenen.

Jasmien gaat op zoek naar het begin van het verhaal, polst naar de gedachten en de gevoelens tijdens de verschillende momenten van het proces. Hoe is of was de band met de dichte omgeving, met andere contacten of met de samenleving in het algemeen? Wanneer voel(de) men zich gesterkt of wanneer schiet of schoot informatie, steun of omkadering te kort? Hoe blikt men terug/hoe kijkt men naar de toekomst?

Getuigen zijn absoluut vrij om te praten over de dingen waarover ze willen praten. Misschien weten ze al heel goed wat ze willen zeggen. Misschien kunnen de vragen van Jasmien wat richting geven. Het is alleszins met het grootste respect voor het verhaal en de ervaringen.

Het zal finaal de podcast TRILLINGEN worden.
Een reeks van audioverhalen, waarin Jasmien haar ervaringen tijdens het werken aan dit project, combineert met de verhalen en getuigenissen.

  • Zien getuigen het absoluut niet zitten dat hun stem gebruikt wordt? Geen probleem, dan zoeken we een oplossing om het verhaal op een andere manier te vertellen.
  • Misschien is het oké dat de stem herkenbaar is, maar toch liever anoniem? Dat kan zeker ook.

Deze podcast delen we later met mensen die er bijna niets van afweten, met mensen die nu of later voor een gelijkaardige keuze komen te staan, met de samenleving.

‘De stemvork’ is de proloog van de podcast TRILLINGEN.

TRILLINGEN is een productie van Braakbal, in het kader van het artistiek project Bloedtest, in opdracht van Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen. Meer info over het project en alle partners vind je op bloedtest.org. De volledige serie wordt verwacht na de zomer van 2019.

Sounds: freesound.org, bensound.com (Creative Commons License)
Muziek: Jasmien Aernout
Foto: Martin Adams (Unsplash)

Wil je graag meedoen met dit project?

  • Info: Jasmien Arnout – info@braakbal.be – (Braakbal.be)
  • Deelnemen: Laat je gegevens hieronder achter en misschien spreken we binnenkort ’s af.