UNITED PERFECTION: ACTIVITEITEN.

Bezoek aan de Walking Opera en reflectietafel (6 juli ’19)

Ga op zaterdag 6 juli gratis mee naar de Walking Opera van Bloedtest, en reflecteer met ons mee tijdens de reflectietafel.

Tijdens de reflectietafel gaan we met elkaar in een open dialoog, waar het streven naar inzicht centraal staat, niet gelijkhebberij. We wisselen meningen, visies en ervaringen uit. Het gaat daarbij niet om oordelen, niet over voor of tegen. De realiteit heeft immers zoveel complexe kanten. De instrumenten die we hebben zijn ons eigen denken, de eigen ervaringen en de verwondering voor elkaars inzichten.

  • Zaterdag 6 juli ’19 (12u)
  • Meer info en inschrijven: klik hier

‘Ruimte voor het onverwachte’: boekbabbel (6 juni ’19)

Ruimte voor het onverwachte is zo’n titel die deuren kan openen in het hoofd van mensen’ dixit prof. dr. Dirk De Wachter, die het voorwoord schreef in het boek ‘Ruimte voor het onverwachte‘ van Fara vzw.

Een deurtje openen in je hoofd, dat is wat we willen doen tijdens deze boekbabbel: stilstaan bij hoe je omgaat met het onverwachte en dat laten nazinderen. Auteurs Katrien Ruytjens en Ellen van Stichel nemen je mee in hun bijzondere kijk op datgene wat ons overkomt. Het wordt een boeiende, interactieve uitwisseling met uitnodiging tot verdere persoonlijke reflectie en verdieping.

We hopen je te mogen verwelkomen!

  • donderdag 6 juni ’19 (19u30)
  • Meer info en inschrijven: klik hier

24 Wochen‘: film en nagesprek met ervaringsdeskundigen (3 april ’19)

Met UP vertoonden we de film ’24 Wochen’ die een inkijk gaf in het hartverscheurende beslissingsproces dat volgt op een prenatale diagnose zoals de NIP-test. In samenwerking met Fara vzw sloten we de avond af met een nagesprek waar ervaringsdeskundigen de realiteit van het keuzeproces nog net iets dichterbij brachten. We vestigen de aandacht op het proces dat hen verbindt, zonder te polariseren rond de uiteindelijke beslissing. De focus van de avond lag niet op de uiteindelijke beslissing, wel op het beslissingsproces en de emotionele impact daarvan.

  • woensdag 3 april ‘19 (20u15)
  • reflectie op de filmavond: klik hier.

De Schemerzone: Imperfectie – hip, maar wat met imperfecte mensen? (25 maart ’19)

Met ‘De Schemerzone’ creëert Vormingplus MZW iedere eerste maandag van de maand een vrijplaats waar deelnemers met elkaar in gesprek gaan over een actueel thema. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken, met een afwisselende methodiek.

Met UP organiseerden we ook een Schemerzone met de titel: Perfectie is saai, leve de imperfectie.

Er is een trend gaande (in design, mode, personages op tv) die het imperfecte cultiveert. Imperfectie is immers geloofwaardig, menselijker (“niemand is perfect”) en… het verkoopt goed. Het is een tegenbeweging, tegen de dwang naar perfectie die nog steeds dominant is, vooral in het Westen.

  • maandag 25 maart ‘19 (17u -18u30)
  • reflectie op de schemerzone: klik hier.