Fotografen worden klaargestoomd voor de Meridiaan…

In ons vorige blogbericht las je al over de Grootse Plannen volgende week: op donderdag 21 maart wordt de Meridiaan van de Trisomie officieel ingehuldigd. Een vliegtuig vliegt op deze meridiaan van Spiere-Helkijn naar Knokke-Heist, en sleept een 24 meter lang spandoek achter zich mee. Terwijl het over 11 West-Vlaamse gemeenten vliegt bereiden de burgemeesters van deze gemeenten zich voor om, op het moment van overvliegen, een symbolisch rood lint door te knippen.

Kunstenaarscollectief Het Pakt is het creatieve brein achter deze actie. Gisteren, maandag 11 maart, schoven 12 fotografen, cursisten van Vormingplus, mee aan tafel. Ze kwamen af op een oproep die hun interesse wekte én die hen artistiek uitdaagt. Want de opdracht is duidelijk, “en de lat ligt hoog”, vertelt Lieven Neirinck van Het Pakt met een kwinkslag, terwijl hij de meridiaan uitrolt op tafel: neem een foto van het moment waarop het vliegtuig overvliegt én waarop de burgemeester het lint doorknipt. Het moet meteen juist zitten, veel trial & error zal er niet zijn.
Al die foto’s samen zal Het Pakt verwerken in een artistieke installatie die zal te zien zijn tijdens de tentoonstelling deze zomer in Museum Dr. Guislain in Gent.

Ondertussen verdeelden de fotografen onderling de gemeenten en onthult Het Pakt binnenkort de exacte locatie van hun opname.

Zie je op donderdag 21 maart het vliegtuig overvliegen? Neem zelf een foto en kleef er de Instagram-hastags #ikbenperfekt, #bloedtest en #unitedperfection bij.

Wordt vervolgd…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *